Kalfsfricandeau braden
Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Kalfsfricandeau is een luxe groot stuk vlees wat meestal met de feestdagen wordt gegeten. Het lekkerste is om de kalfsfricandeau eerst aan te braden in een pan en daarna verder te garen in de oven. Gebruik hierbij een kernthermometer.
Kernthermometer bij kalfsfricandeau
Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.
Smaakidee: zout, peper, foeli, gember.
Braden tot een kern tussen de 60 en 65 graden.
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 104 kcal.
- Eiwit: 23 gram
- Vet: 1.3 gram
- IJzer: 0.6 milligram