Varkensfricandeau braden
Varkensfricandeau is een uiterst mager stukje varkensvlees. Varkensfricandeau wordt gesneden van de bovenbil (foto) dikke lende of spierstuk. Een mooi stuk varkensfricandeau is het lekkerste als het net niet helemaal gaar is, anders wordt het snel droog. Een kern van 64 graden is dan goed genoeg. 68 graden is helemaal gaar.
Aanbraden in de pan
Varkensfricandeau kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de Varkensfricandeau eerst aan te braden in pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.
Regelmatig bedruipen
Bedruip en keer de varkensfricandeau regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfricandeau langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.
Wist je dat varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?
Braden ± 45-50 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 119 kcal.
- Eiwit: 22.8 gram
- Vet: 3.1 gram
- IJzer: 0.3 milligram