Riblap braden
Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.
4 soorten riblappen
Riblappen zijn er in verschillende soorten, hals, onderrib, dikke rib en fijne rib. Dit is ook de volgorde in fijnheid van de structuur. Zo is de hals echt suddervlees en zit de fijne rib (op de foto) tegen de entrecote aan en kun je deze zelfs om-en-om bakken. (hier wordt ook de ribeye van gesneden)
Tip: Bij veel slagers zie je tegenwoordig onderstaande riblappen in de toonbank liggen, probeer ze eens te bakken als een rib-eye. Veel goedkoper en bijna net zo lekker..
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 171 kcal.
- Eiwit: 20.8 gram
- Vet: 9.7 gram
- IJzer: 2.5 milligram