Lamsbout bereiden
Lamsbout is het achterste gedeelte van het lam. Het bevat alle lekkere delen in één stuk vlees. Bij rundvlees zou dat biefstuk, rosbief, en baklappen zijn. Omdat lamsvlees een stuk kleiner is heb je dus al deze lekkernijen in één stuk vlees. Het lekkerste is om het been in de bout te laten zitten tijdens de bereiding.
Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip de bout dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees.
Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.
Lamsbout kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
In de oven: kern 60 tot 65 graden
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 174 kcal.
- Eiwit: 19.2 gram
- Vet: 10.8 gram
- IJzer: 1.4 milligram