Kalfshaas braden
Omdat het kalfshaas bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Een kalfshaas kunt u in z'n geheel braden maar is ook heerlijk als tournado. Het beste is om een stuk kalfshaas uit het midden of van de kop te vragen omdat deze gedeeltes even dik zijn. Het lekkerste is om de kalfshaas aan te braden in de pan en verder te garen in de oven.
Wist je dat... kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?
Kalfshaas op de barbecue
Een kalfshaas is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!
Smaakidee: niet te veel zout en peper, thats it!
Bakken ± 3-4 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 105 kca.l
- Eiwit: 22.9 gram
- Vet: 1.4 gram
- IJzer: 2 milligram