Logo Vanderwegen rood 400

0165-365516

Entrecote bakken

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we een T-bone. Verwijder het vetrandje eventueel pas ná het bakken.

Goed verhitten

De perfecte entrecote bak je vooral door de pan goed te verhitten. Het beste is om een pan met een dikke bodem te nemen. Verhit 3/4 van de boter in de pan op hoog vuur. Als het schuim weg is, is de boter goed op temperatuur. Leg de biefstuk vervolgens in de pan en voeg hierna de rest van de boter toe.

Bakken ± 4-6 min.


Kruiden

  • Zout
  • Peper

Smaaksuggesties

  • Geen

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 146 kcal. 
  • Eiwit: 22.2 gram 
  • Vet: 6.4 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Entrecote