Runder staartstuk (picanha) braden
Runderstaartstuk is het eindegedeelte van de platte bil. Dit unieke stukje vlees is heerlijk zacht, vooral het puntstukje. Runderstaartsuk is uitstekend te gebruiken als rosbief, maar kan ook goed op de barbecue als groot stuk vlees. Een andere benaming voor staartstuk is picanha.
Staartstuk (Picanha) op de barbecue
Een staartstuk is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!
Smaakidee: Zeezout en een mooie gemalen peper, thats it!
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 108 kcal.
- Eiwit: 22.6 gram
- Vet: 1.9 gram
- IJzer: 1.6 milligram