Varkensfilet braden
Varkensfilet kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de varkensfilet eerst aan te braden in pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.
Bedruip en keer de varkensfilet regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfilet langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.
Smaakidee: zout, peper, foelie, nootmuskaat, paprikapoeder
Braden ± 40-45 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 144 kcal.
- Eiwit: 22.7 gram
- Vet: 5.9 gram
- IJzer: 0.3 milligram