Hamlappen braden
Hamlappen komen van de achterham (spierstuk, dikke lende) en zijn de meest malse varkenslappen. Je kunt ze gebruiken als gebraden hamlapjes voor bij de maaltijd, maar ook als satévlees of poulet.
Hamlappen kun je het beste braden in ruim boter en de deksel schuin op de pan. Zet het vuur iets lager als ze zijn aangebraden en voeg eventueel extra boter toe. Wil je dat ze echt uit elkaar vallen dan kun je iets water toevoegen en ze wat langer laten staan, maar varkenslapjes zijn daar beter voor geschikt.
Hamlapjes voor saté
Onderstaande hamslapjes komen van de dikke lende en zijn beter te gebruiken voor saté als lapjes van het spierstuk.
Aanbevolen kruiden: zout, peper, paprikapoeder.
Braden ± 10-15 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 121 kcal.
- Eiwit: 22.1 gram
- Vet: 3.6 gram
- IJzer: 0.8 milligram