Saucijzen braden
Saucijs is meestal samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Het braden van saucijzen is best lastig omdat ze snel openbarsten en zo al het vocht verliezen tijdens het braden.
In ruim boter braden
Neem daarom ruim boter zodat de saucijzen tot halverwege in de boter staan. Maak de boter niet te heet, en leg de saucijzen al in de pan als de belletjes nog op de boter staan. Zet het vuur ook zeker niet te hoog.
Ruim boter wil niet zeggen dat het vlees daar vetter van wordt. Met te weinig boter verbrand de buitenkant te snel en daarmee ook de boter, als dat gebeurt is het moeilijk de saucijzen nog gaar te krijgen.
Wist je dat... ijzer uit vlees gemakkelijker in ons lichaam wordt opgenomen dan ijzer uit plantaardige producten?
Zachtjes braden in ruim boter ± 12-15 min.
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 270 kcal.
- Eiwit: 16.3 gram
- Vet: 22.8 gram
- IJzer: 1.5 milligram