Lamszadel braden
Lamszadel zijn de twee (haas) karbonade delen aan elkaar vast en dan aan één stuk. De zadel bevat twee lamshaasjes en twee lamsfilets en is nog voorzien van het been. Het is een uniek stukje vlees wat de nodige aanacht vraagt bij het bereiden. Een lamszadel kan in zijn geheel klaar worden gemaakt, in de oven met behulp van een kernthermometer. waarna de filets en de haasje bij het opdienen van het been worden ontdaan.
Lamsvlees kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
In de oven ± 25-30 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 256 kcal.
- Eiwit: 18.6 gram
- Vet: 20.2 gram
- IJzer: 1.4 milligram