Lamskotelet bakken
Lamskotelet zijn er in twee soorten. Dubbele zoals onderaan op de foto en enkele. De dubbele worden vaak van de zadel gesneden, dan zit het haasje er nog in en de enkele zijn vaak met een beentje. Lamskoteletjes zijn het lekkerst als ze rosé gebakken of gebraden worden, een paar minuten aan iedere kant is dan genoeg. Als ze helemaal gaar worden gebakken zijn ze snel te droog. Mocht u ze wel helemaal gaar willen eten zet dan het vuur een stuk lager na het aanbraden, en laat ze zachtjes smoren.
Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.
Lamsvlees kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
Bakken ± 5 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 256 kcal.
- Eiwit: 18.6 gram
- Vet: 20.2 gram
- IJzer: 1.4 milligram