Logo Vanderwegen rood 400

0165-365516

Speklap bakken

Speklappen zijn afkomstig van het buik van het varken. Het is de meest magerste speksoort. Speklapjes kun je het beste kort en op hoog vuur in de boter bakken, dan worden ze lekker knapperig.

Speklapjes als kipnuggets bakken

Speklapjes kun je ook uitstekend in de olie bakken, ze worden dan heerlijk knapperig.

Kruid de speklapjes met zout en peper, snij de lapjes in stukjes van ca. 3 centimeter. Maak een beslag van bloem met bier en maak hier een mooi egaal papje van. Neem ruim olie in een hoge pan (zonnebloemolie is prima) en haal de speklapjes door het beslag en bak ze in de olie mooi goudbruin. (ca. 10 tot 15 minuten) Bestrooi de speklapjes als ze klaar zijn met grillkruiden. Zeker weten dat zelf kinderen nu speklapjes eten.

Smaakidee: kerrie, peper, ketjap, ketoembar.

Bakken ± 6-10 minuten op hoog vuur


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 329 kcal. 
  • Eiwit: 16.7 gram 
  • Vet: 29.1 gram 
  • IJzer: 0.6 milligram

Speklapppen