Kalfskotelet bakken
Kalfskoteletten worden met been gesneden van de dikke en fijne rib. De dikke rib is een kalfsribeye met been en de fijne rib is een kalfsentrecote met been. De koteletten zijn vaak vrij dik omdat ze langs het been worden gesneden. Dat maakt het ook extra lekker omdat ze niet helemaal gaar gegeten hoeven te worden. Kalfskotelet kunt u uitstekend klaar maken in de pan, maar nog lekkerder is op de barbecue. Dat geeft een extra dimensie aan het luxe vlees.
Een kalfskotelet haalt u natuurlijk uitsluitend bij de slager!
Kalfskotelet is luxe en erg lekker
Een kalfskotelet is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!
Smaakidee: niet te veel zout en peper, thats it!
Bakken ± 6-10 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 160 kcal.
- Eiwit: 20.3 gram
- Vet: 8.8 gram
- IJzer: 2.5 milligram