Logo Vanderwegen rood 400

0165-365516

Varkenslap braden

Varkenslappen worden gesneden van de varkensschouder en zijn goed te gebruiken als stooflapjes. Braad de varkenslap rustig aan met ruim boter en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur. Voeg wat water toe na het aanbraden (niet te koud). Door de deksel op de pan te laten krijg je een gesloten systeem waardoor het vocht zoveel mogelijk in de pan blijft.

De mooiste varkenslapjes

Onderstaande lapjes zijn van het bloemstuk, het meest magere en mooiste gedeelte van de varkensschouder. Alle andere lapjes worden gesneden van de schoudermuis, sucade en schouderlap. Die zijn minder mooi, maar wel veel lekkerder!

Varkenslapjes zijn een beetje vergeten stukje vlees, neemt niet weg dat je er echt een feestmaaltijd van kunt maken. Ik noem bruin bier en ontbijtkoek.. Vul de rest zelf maar in. Eet smakelijk!

Smaakidee: Zout, peper, nootmuskaat, piment, paprikapoeder

Smoren ± 40-60 minuten


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 146 kcal. 
  • Eiwit: 20.8 gram 
  • Vet: 7 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Varkenslapjes