Ossenhaas braden
Ossenhaas is het malste, duurste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt gesneden van de ossenhaas. Een biefstuk van 150 gram wordt ook wel tournedos genoemd, een haasbiefstuk van 250 gram noemen we een chateaubriand. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo.
Braadadvies ossenhaas
Rondom bruinbakken. U kunt de ossenhaas het beste rondom in de pan aanzetten en daarna in de oven afgrillen tot een kern van ca. 45 graden (rood/rosé). Gebruik bij een groot stuk vlees altijd een kernthermometer. U kunt deze bij de meeste ambachtelijke slagers kopen.
Kruiden
- Zout
- Peper
Smaaksuggesties
- Verse knoflook
Weetjes
- Ossenhaas is het malste stuk rundvlees omdat deze spier wordt gebruikt bij het opstaan van de koe. Het is dus de minst gebruikte spier en daarom zo mals.
Voedingswaarde per 100 gram
- Energie: 116 kcal.
- Eiwit: 23.7 gram
- Vet: 2.3 gram
- IJzer: 2 milligram