Lamsrollade braden
Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Een rollade kan worden gemaakt van de bout, van de schouder en van het borstgedeelte. Een rollade van de bout mag rosé blijven terwijl een rollade van de schouder en borstgedeelte helemaal gaar moet worden gebraden. Geef van te voren aan wat voor lamsrollade u wilt.
Een rollade is vaak al gekruid. Vraag het altijd nog even voor de zekerheid. Sommige slagers kruiden een rollade niet i.v.m. vochtonttrekking.
Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.
Lamsvlees kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 187 kcal.
- Eiwit: 20 gram
- Vet: 11.9 gram
- IJzer: 1.4 milligram