Winkelmandje

Uw mandje is nog leeg

0165-365516

 U kunt hier uw bestelling plaatsen in onze webshop.

BIj vragen kunt u altijd een mail sturen naar bestelling@slagerijvanderwegen.nl

Varkensschnitzel bakken

Schnitzels wordt als enige vleessoort ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen. Schnitzels worden gesneden van de bovenbil, platte bil of muis. Het lekkerste is van de bovenbil, vraag de slager er gerust om. De meeste ambachtelijke slagers zullen het ook alleen van de bovenbil snijden. Bij supermarkten worden ze vaak door elkaar aangeboden. Bak de schnitzel op heet vuur kort om-en-om net niet helemaal gaar, dan zijn ze het lekkerst.

Echte Wienerschnitzels

Wie kent ze niet, de echte Wienerschnitzels uit Oostenrijk. Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten. Neem ongepaneerde schnitzels mee bij de slager.

Zet drie borden of schaaltjes klaar met bloem, losgeklopte eieren en paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem en klop ze af, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Wil je een extra dikke laag, herhaal de laatste twee stappen dan nog een keer.

Doe zonnebloemolie (is echt goed genoeg) in de pan en zorg dat de olie goed heet is, laat vervolgens de schnitzels in de olie zakken en bak de schnitzels mooi goudbruin. Gelijk na het bakken opdienen.

Je kunt de Wienerschnitzels ook maken van extra platgeslagen varkensfiletlapjes, probeer dat ook eens! Eet smakelijk!

Bakken ± 6-8 minuten


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 119 kcal.
  • Eiwit: 22.9 gram 
  • Vet: 3.1 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Schnitzels

KVK-nummer: 72216158  | BTW-nummer: 859033144

Webdesign by Keurweb.nl