Logo Vanderwegen rood 400

0165-365516

Ribkarbonade bakken

Ribkarbonade zijn karbonades met een beentje. Eigenlijk een filetlapje met een stukje sparerib, lekker smullen en kluiven dus. Het mooie blanke vlees is sappig en vol van smaak.

4 soorten karbonade

Karbonaden zijn er in vier soorten: hals-, schouder-, rib-, en haaskarnonade.

  • De hals- en schouderkarbonade worden in de volksmond "schouderkarbonade" genoemd.
  • De ribkarbonade met twee kleuren noemen we "tussenrib karbonade".
  • Ribkarbonade met been worden ook wel kotelet genoemd.
  • Haaskarbonade zonder haas noemen we lendekarbonade (in de supermarkt worden deze vaak onterecht als ribkarbonade verkocht)

Karbonades moeten vers worden afgesneden

De lekkerste karbonades koopt u bij de slager, die snijdt en hakt de karbonades nog met de hand. In vrijwel iedere supermarkt worden de karbonadestroken eerst aangevroren of bevroren om ze met een hakmachine kapot te slaan. (deze machine kijkt niet hoe de beentjes lopen, maar slaat alles kapot) U zult dan ook vaak zien dat bij het iets te gaar maken van deze karbonade u witte bolletjes op het vlees krijgt. Dit zijn de eiwitten die kapotgevroren zijn om de karbonade te hakken met een machine.

De lekkerste rib-, en haaskarbonade

De lekkerste karbonade krijgt u als het ze net niet helemaal gaar zijn. Tuurlijk mogen ze niet rauw van binnen zijn, maar als ze te gaar zijn raken ze al het sap kwijt, en dat is juist het lekkerste van een goed gebakken karbonade. Succes, met dit heerlijke bijna vergeten stukje vlees!

Bakken ± 6-8 minuten

Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 144 kcal. 
  • Eiwit: 22.7 gram 
  • Vet: 5.9 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Ribkarbonade