Kophaas bakken
Kophaas is net als een lange varkenshaas gewoon echt een varkenshaasje. Bij rundvlees is de uitsnijding anders en wordt de haas als geheel uitgesneden. Bij varkensvlees wordt de verdeling anders gedaan waardoor de haas in tweeen wordt gesneden. Hierdoor onstaat een lange haas en een kophaas. Het vlees verschilt echter wel van structuur en smaak. Een kophaas is iets donkerder en steviger dan een lange varkenshaas.
Perfect voor saté
Het allerlekkerste voor satévlees is de kophaas, veel beter te gebruiken dan een lange varkenshaas die al snel te droog wordt. Maar ook gewoon bij de maaltijd is een kophaasje heerlijk (misschien wel lekkerder dan een lange varkenshaas)
Een mooie marinade voor saté
Ketjap manis, katoembar, djinten, sambal oelek of een spaanse peper, iets citroenrasp (buitenkant schil) en eventueel buine suiker. Laat de varkenssaté een dag in de koelkast doortrekken.
Bakken ± 8-10 minuten in ruim boter
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 151 kcal.
- Eiwit: 22.6 gram
- Vet: 6.7 gram
- IJzer: 0.3 milligram