Lamsschouderlap braden
Lamsschouderlapjes zijn iets meer doorregen dan lapjes van de bout. Dat wil zeker niet zeggen dat ze minder lekker zijn. Waar lamsboutlapjes licht rosé gegeten kunnen worden moeten lamsschouderlapjes helemaal gaar zijn.
Lekkere sudderlapjes
Lamsschouderlapjes zijn dan ook zeer geschikt om te stoven of te smoren. Het vlees heeft een ongelofelijk lekkere lamsvlees smaak en is daarnaast ook nog het minst kostbaar. Zeker een aanrader als u van die bijzonder lekkere lamsvleessmaak houdt.
Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.
Lamsvlees kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
Stoven ± 85-90 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 187 kcal.
- Eiwit: 20 gram
- Vet: 11.9 gram
- IJzer: 1.4 milligram