Lamsbout lapjes braden
Lamsboutlapjes zijn mooi mager en kunnen rosé gegeten worden. Lamsbout met een beentje geeft wat extra smaak aan het vlees. Aan de andere kant wilt u het liefst vers lamsvlees en dan is een beentje erin niet raadzaam.
Omdat de bout vers is moet het beentje worden gehakt met splinters in het vlees tot gevolg. Als het mooie plakken zijn worden ze vaak bevroren gezaagd, en dat is zonde van het lekkere lamsvlees. Lekker lamsvlees is vers en niet bevroren. Punt uit! Mooie verse lapjes van de bout smaken gewoon het lekkerst!
Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.
Lamsvlees kopen
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerst is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
Bakken ± 8 tot 15 minuten
Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
- Energie: 174 kcal.
- Eiwit: 19.2 gram
- Vet: 10.8 gram
- IJzer: 1.4 milligram